vezetékes telefon szolgáltatás

A Jurop Telekom vezetékes telefon szolgáltatása a hagyományos analóg telefonkészülékekkel igénybevehető, ún. VoIP (hangátvitel Internet Protokoll segítségével) műszaki megoldással működik.
Egyes jellemzői különböznek a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatásnál megszokottaktól:

  • A szolgáltatás igénybevételéhez az Ügyfélnél egy jelátalakító eszközt, u.n. kábelmodemet telepítünk, amely a Jurop Telekom hálózathoz kapcsolódik, ehhez kell csatlakoztatni a telefonkészüléket.
  • A kábelmodem működéséhez áram szükséges, így olyan belső helységbe telepíthető, ahol elérhető közelségben az 230V-os áramellátás (konnektor) rendelkezésre áll.
  • Áramszünet esetén a kábelmodem nem működik, ezért nem lehet telefonálni (sem hívást indítani, sem a hívást fogadni), és így a telefon működésén alapuló más szolgáltatások sem elérhetők. Az áramszünet okozta kimaradás helyi szünetmentes áramforrással megelőzhető.
FAX és adatátviteli lehetőségek

Az IP hálózaton üzemeltetett vezetékes telefon szolgáltatással gyakran társítják a fax és adatátvitellel kapcsolatos nehézségeket. Az egyes hálózatokon jelentkező problémák okozója valójában nem magában az IP alapú telefónia technológiájában keresendő, hanem az IP alapú adatátvitelt biztosító hozzáférési hálózatban illetve annak minőségi paramétereiben. A Jurop Telekom hálózatát úgy terveztük és üzemeltetjük, hogy megfeleljen a hagyományos fax / adatátvitel alapú szolgáltatások által támasztott követelményeknek. Az eltérő jelzésrendszer illetve a távtáplálás hiánya miatt azonban előfordulhat, hogy egyes riasztórendszerek – amelyek hagyományos telefonhálózaton üzemelnek – a kábeltelefonon nem, vagy nem ugyanúgy működnek, ezért javasoljuk, hogy kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét, valamint konzultáljon a riasztórendszer üzembehelyezőjével és/vagy üzemeltetőjével.

IP alközpont

Az IP alközpont használatának előnye, hogy a funkciók szabadon választhatók, konfigurálhatók a rendszerben, így akár minden alközpont adott cégre szabottan kerülhet kialakításra. Alacsony eszközberuházás mellett így igényeire szabott ügyviteli környezet alakítható ki.

A hívásokat egy az ügyfélhez telepített szerver fogadja, melyhez az egyes felhasználó telefonvonalon keresztül kapcsolódik. A szerver kezeli a beérkező hívások fogadását, megválaszolását, vezérlését és hangrögzítését, illetve ezen keresztül lehetőség nyílik hívások indítására is. Az alközponti funkciók elérése akár távolról is biztosítható a munkavállalók számára, így internetes kapcsolat révén az alközpont biztosítja, illetve támogatja a távmunka lehetőségét is.