Nyomtatás
A digitális vétel lehetőségei

Modern LCD vagy Plazma televízióval

A Jurop Telekom digitális kábeltelevízió szolgáltatás vételhez DVB-C tuner szükséges. Ha már Önnek Új típusú készüléke van, ami tartalmaz DVB-C tunert és támogatja az MPEG-4 kódolást, valamint rendelkezik CI (Common Interface) nyílással, akkor nem szükséges a különálló beltéri egység (set-top-box) megvásárlása.

Amennyiben most tervezi a TV készülék vásárlását, érdemes ilyen modellt választani. A forgalomban levő készülékek többsége már mind a DVB-T-t és DVB-C-t támogatja, de egyes kifutó modellekben még csak DVB-T tuner van. Mivel a digitális szolgáltatás csatornái kódolva kerülnek sugárzásra (digitális alapcsomag és minicsomagok), ezért a DVB-C TV készülék esetén a szolgáltatás igénybevételéhez szükség van kártyafogadó modul + kártya megvásárlására. A kártyafogadó modult a készülék CI (Common Interface) nyílásába kell helyezni.

Ennek előnyei: a beltéri egység nem foglalja a helyet, kisebb energiafogyasztás, kevesebb vezeték, kevesebb távirányító - a digitális kábeltelevízió összes előnyével.

Digitális vevőegységgel (set-top-box)

Ha még régi CRT (katódsugárcsöves) vagy már LCD / Plazma készülékkel rendelkezik de abban nincs DVB-C tuner illetve CI (Common Interfész) modul fogadására alkalmas bővítőhely, akkor a digitális vételhez egy úgynevezett digitális vevőegységet (set-tob-box) kell használni.

Mivel a csatornák kódolva kerülnek sugárzásra, a beltéri egység is tartalmaz egy kárytafogadó modult + kártyát, melyeket a beltéri egységgel együtt a Jurop Telekom biztosít. Ez esetben minden DVB-C tunerrel nem rendelkező vételi ponton szükséges egy beltéri egység beüzemelése. Ha önnek régi és új készüléke is van, de nem szeretne beltéri vevőegységet használni, akkor a régi televízión csak analóg módon tudja nézni a műsorokat, viszont az arra alkalmas új készüléken analóg és digitális módon is nézheti a műsorokat külön havidíj nélkül.

Saját kártyafogadó modul használata

Ha Ön már rendelkezik saját kártyafogadó modullal és a digitális vételre alkalmas készülékkel, akkor lehetősége van csak a kártya igénylésére is. A kódolt programcsomagok vételéhez az arra alkalmas TV készülékhez Conax CAS7 kártyafogadó modul szükséges. A kártyafogadó modul és a kártya nélkül kódolatlanul DVB-T és DVB-C formátumban egyaránt a következő csatornák érhetőek el: RTL-Klub és TV2 normál SD minőségben; MTV1, MTV2 és DunaTV pedig HD minőségben.