DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS

ÖNNEK NINCS TENNIVALÓJA

A digitális átállás csak a földfelszíni (hagyományos, antennával fogható) televíziózást érinti, és azt jelenti, hogy megszűnik a hagyományos, azaz az analóg földfelszíni sugárzású televíziós műsorszórás.

A JUROP TELEKOM MÁR MEGOLDOTTA

A Jurop Telekom Ügyfeleként Önnek nincs semmi tennivalója az átállással kapcsolatban. Kábelhálózatunkon a televízió szolgáltatásunk továbbra is elérhető lesz a megszokott módon is, így a hagyományos készülékkel rendelkezőknek sem kell újabb készülékeket vagy kiegészítő berendezéseket vásárolniuk.

Tévézzen HD minőségben!

ÉLVEZZE A MŰSOROKAT EGYEDÜLÁLLÓ KÉPMINŐSÉGGEL ÉS KÜLÖNLEGES HANGZÁSVILÁGGAL

A csatornák adásai nagy felbontású HD képformátumban (1080i) és 5.1-es surround magyar hanggal érhetőek el.

ÚJ CSATORNÁK, ÚJ MŰSOROK

Kínálatunkban a csatornáktól már megszokott tudomány, technika, természet, kultúra, utazás és zenei témaköröket feldolgozó filmek találhatóak. A HD csatornák nem csak azt jelentik, hogy a hagyományos adással megegyező műsorok érhetőek el HD minőségben, hanem eltérő műsorkínálat is jellemzi az új csatornákat - természetesen a csatornára jellemző témakörökkel.


A megújult csatornakínálat mellett a közszolgálati csatornák (M1, M2, Duna TV, Duna World ) változatlanul - a digitális alapcsomag részeként - továbbra is elérhetőek HD formátumban.

Mi a különbség a hagyományos és a HD adás között?

A HD csomag csatornái

 • Discovery Showcase HD
 • Animal Planet HD
 • Viasat Nature HD
 • Viasat History HD
 • National Geographic HD
 • NatGeo Wild HD
 • Music TV Live HD

Milyen eszközök szükségesek a HD vételhez?

A HD adások vételéhez, és a maximális élmény eléréséhez alapvetően az alábbi eszközök szükségesek:

 • HD felbontású (Full HD /1920x1080px/ vagy HD Ready 1280x720) TV készülék
 • Olyan TV készülék vagy digitális vevőegység (set-topbox) amely rendelkezik MPEG4 dekóderrel.

Ha TV készüléke rendelkezik DVB-C tunerrel akkor szüksége van egy kártyafogadó modulra, melyet a készülék CI (Common Interface) nyílásába kell helyezni. A kódolt adás vételéhez szükséges Conax kártyát az előfizetés mellé a Jurop Telekom biztosítja. Jelenlegi Ügyfeleink közül akik a Jurop Telekom által forgalmazott Synaps valamint az ALMA HD vevőegységgel rendelkeznek, külön eszköz beszerzése nélkül tudják nézni a HD csatornákat. Azon előfizetőink akik külön dekóder nélkül, a TV készülékbe helyezett kártyafogadó modul segítségével veszik igénybe szolgáltatásunkat, nem szükséges egyéb eszköz beszerzése.

Filmbox - moziélmény otthonában

HOLLYWOOD A KÉPERNYŐN!

ÉVI TÖBB MINT 300 PREMIER NONSTOP FILMÁRADAT MAGYARUL! KASSZASIKEREK, TELEVÍZIÓS MEGAPRODUKCIÓK, NAGY KÖLTSÉGVETÉSU MINISOROZATOK!

A filmbox csomag tartalma:

 • Filmbox Family
 • Filmbox Extra
 • Filmbox HD
 • Filmbox Extra 1

KÖZÖSEN! - Filmbox Family

Klasszikus rajzfilmek, vadonatúj sorozatok és családbarát filmek. Közös kikapcsolódás reklámok, megszakítás és eroszak nélkül.

MOZI ÍNYENCEKNEK! - Filmbox Extra

A legfrissebb mozifilmek és díjnyertes alkotások. A legnagyobb muvészek, elismert sztárok, díjazott filmek magyar szinkronnal, napi 24 órában! Különleges, utánozhatatlan, egyedülálló filmkínálattal!

MINT A MOZIBAN! - Filmbox HD

Közép-Európa elso full HD mozicsatornája azoknak szól, akik nem érik be a jóval: a tökéletest keresik. Tuéles kép, lenyugözo hang: a legnagyobb filmsikerek, klasszikusok és újdonságok, utánozhatatlan minoségben a nap 24 órájában, magyarul!

VÁLOGASSON KEDVÉRE! - Filmbox Extra 1

Miért várna? A FilmBox Extra 1 musorán már röviddel a mozipremier után megnézheti a legjobb filmeket. Díjnyertes produkciók, legendás színészek felejthetetlen alakításai, kultfilmek és az európai mozi gyöngyszemei!

A kábeltelevízió szolgáltatásról

A Jurop Telekom korszerű, csillagpontos HFC hálózatán keresztül magas színvonalon nyújt kábeltelevíziós szolgáltatásokat előfizetői részére.

Milyen csomagok érhetőek el?

Előfizetőink alapvetően 3 programcsomag közül választhatnak. A szociális csomag biztosítja a közszolgálati adók és a helyi televíziók vételi lehetőségét. Az alap programcsomagunkban megtalálhatók a legnépszerűbb magyar kereskedelmi adók, valamint itt találhatunk természetfilmeket, sportot és filmeket sugárzó csatornákat is. A bővített programcsomagunk választékában már megjelennek a különböző rétegigényt kielégítő, gyermekeknek és csak felnőtteknek szóló csatornák is. Digitális vétel esetén lehetőség van további tematikus csatornák, minicsomagok vételére is.

Hogyan érem el digitálisan is a műsorokat?

A bővített programcsomag előfizetői további havidíj nélkül az arra alkalmas vevőegységgel a műsorokat digitálisan is élvezhetik. Amennyiben a bővített csomag tartalmán túl az egyes minicsomagokra történő előfizetéssel nézheti a tematikus csomagok műsorait. A digitális vétel lehetőségeiről alább bővebb információt talál.

Az analóg kábeltelevízió egyik lényeges előnye az IPTV és a földfelszíni digitális  televízióval szemben, hogy külön végberendezés beszerzése nélkül is lakás minden helységében igénybevehető.

Digitális kábeltelevízió

Napjainkban mind nagyobb teret hódítanak a digitális szolgáltatások, egyre népszerűbb a Jurop Telekom digitális kábeltelevíziós szolgáltatása is. A digitális kábeltelevízió nemcsak jobb kép és hangminőséget nyújt, hanem számos többlet kényelmi szolgáltatást is az analóg kábeltelevízióhoz képest. A csatornák bővülése mellett az új szolgáltatás legfontosabb jellemzője, hogy a műsorok a napjainkban elérhető legjobb kép- és hangminőséggel  jutnak el Önhöz, akár HD minőségben. Amennyiben analóg bővített csomagot vesz igénybe, akkor külön költségek nélkül a teljes csomag tartalmát digitális platformon is nézheti. Ezen felül, digitális vétel esetén a közszolgálati csatornák (M1, M2, DunaTV) HD minőségben is elérhetőek

A digitális vétel lehetőségei

Modern LCD vagy Plazma televízióval

A Jurop Telekom digitális kábeltelevízió szolgáltatás vételhez DVB-C tuner szükséges. Ha már Önnek Új típusú készüléke van, ami tartalmaz DVB-C tunert és támogatja az MPEG-4 kódolást, valamint rendelkezik CI (Common Interface) nyílással, akkor nem szükséges a különálló beltéri egység (set-top-box) megvásárlása.

Amennyiben most tervezi a TV készülék vásárlását, érdemes ilyen modellt választani. A forgalomban levő készülékek többsége már mind a DVB-T-t és DVB-C-t támogatja, de egyes kifutó modellekben még csak DVB-T tuner van. Mivel a digitális szolgáltatás csatornái kódolva kerülnek sugárzásra (digitális alapcsomag és minicsomagok), ezért a DVB-C TV készülék esetén a szolgáltatás igénybevételéhez szükség van kártyafogadó modul + kártya megvásárlására. A kártyafogadó modult a készülék CI (Common Interface) nyílásába kell helyezni.

Ennek előnyei: a beltéri egység nem foglalja a helyet, kisebb energiafogyasztás, kevesebb vezeték, kevesebb távirányító - a digitális kábeltelevízió összes előnyével.

Digitális vevőegységgel (set-top-box)

Ha még régi CRT (katódsugárcsöves) vagy már LCD / Plazma készülékkel rendelkezik de abban nincs DVB-C tuner illetve CI (Common Interfész) modul fogadására alkalmas bővítőhely, akkor a digitális vételhez egy úgynevezett digitális vevőegységet (set-tob-box) kell használni.

Mivel a csatornák kódolva kerülnek sugárzásra, a beltéri egység is tartalmaz egy kárytafogadó modult + kártyát, melyeket a beltéri egységgel együtt a Jurop Telekom biztosít. Ez esetben minden DVB-C tunerrel nem rendelkező vételi ponton szükséges egy beltéri egység beüzemelése. Ha önnek régi és új készüléke is van, de nem szeretne beltéri vevőegységet használni, akkor a régi televízión csak analóg módon tudja nézni a műsorokat, viszont az arra alkalmas új készüléken analóg és digitális módon is nézheti a műsorokat külön havidíj nélkül.

Saját kártyafogadó modul használata

Ha Ön már rendelkezik saját kártyafogadó modullal és a digitális vételre alkalmas készülékkel, akkor lehetősége van csak a kártya igénylésére is. A kódolt programcsomagok vételéhez az arra alkalmas TV készülékhez Conax CAS7 kártyafogadó modul szükséges. A kártyafogadó modul és a kártya nélkül kódolatlanul DVB-T és DVB-C formátumban egyaránt a következő csatornák érhetőek el: RTL-Klub és TV2 normál SD minőségben; MTV1, MTV2 és DunaTV pedig HD minőségben.

Startol az M3
Az archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna fő profilja a közmédia archívumában fellelhető régi felvételek sugárzása.

Halló fiúk, halló lányok!, Színészek a porondon, Kölyökidő, Barátom, Bonca, Ki mit tud? Leg…leg…leg. Már az első műsorhéten valódi sztárparádéval várja nézőit a december 20-án induló M3 retró csatorna. A televíziónézők olyan legendákkal találkozhatnak a képernyőn, mint Voith Ági, Bujtor István, Antal Imre, Rózsa György vagy Bodrogi Gyula. Karácsony napján többek között a Családi kör, a Cimbora, A csodakarikás című mesejáték, valamint Az aranyember című film várja a nézőket, szilveszterkor pedig több szórakoztató műsor mellett Hofi Géza Hofélia című műsorával búcsúztatjuk az óévet. A retró csatornán a műsorzárást követően a hét minden napján Időmetszetek címmel tovább folytatódik az időutazás, éjféltől ugyanis archív fotóválogatást láthatnak a nézők. Az archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna fő profilja a közmédia archívumában fellelhető régi felvételek sugárzása. A közmédia december 20-án induló új, tematikus csatornája, az M3 már egyre több kábeltelevízió-szolgáltatónál érhető el az alapcsomagban. Az új adón a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek emblematikus műsorait, filmjeit nézhetjük újra, mint például a Játék határok nélkül című vetélkedőt Gundel Takács Gáborral, de a vasárnap délelőttök sem múlhatnak el Juhász Előd klasszikus Zenebutikjai nélkül.