Mozgás közben, kötöttségek nélkül
Mobilinternet szolgáltatásunk segítségével vezeték nélkül, kötöttségek nélkül széles sávon érheti el az internetet szerte az országban.
A juropnet mobile előnyei
  • Mobilitás az üzletben: bárhonnan kapcsolódhat az internetre
  • A csomagban foglalt adatmennyiség túllépése esetén a rendszer visszalassul ugyan, de többletszámlázás nem történik, mellyel elkerülhető a több tízezer forintos mobil internet számla
  • Egyszerű telepítés: szakértelem nélkül a szükséges felhasználói szoftver automatikusan települ
  • Gyors sebesség: a vezetékes internet sebességéhez hasonló a HSDPA szolgáltatással lefedett területeken
A Juropnet mobile szolgáltatásról
A Juropnet Mobile internet csomagokkal már nem csak otthonról, vezetéken keresztül internetezhet, hanem akár utazás közben is böngészhet a világhálón vagy levelezhet, így a mobil internet szolgáltatással a szolgáltatási területünk kitolódik egészen az országhatárokig.

Mit kap a felhasználó?

A szolgáltatás igénybevételéhez Ügyfelünk egy SIM kártyát kap, amit egy mobilinternet-modembe helyezve éri el az internetet. Az igénybevett szolgáltatásoktól függően ez a modem kedvezményesen megvásárolható. Amennyiben Ön rendelkezik olyan számítógéppel (tipikusan a hordozható gépek ilyenek) amely tartalmazza ezt a modemet, akkor nincs szüksége a modem megvásárlására.

Miben különböznek az egyes csomagok?

Az egyes mobilinternet csomagok között nem sebességben, hanem egy adott időtartam alatt maximálisan letölthető adatmennyiségben van különbség. Az adatátviteli sebesség az összes csomagban azonos, és függ a mobilinternet modem típusától és a mobil hálózat lefedettségétől. Jelenleg két típusú modem szerepel a kínálatunkban: Huawei 1550 ( max. 3.6 Mbit/s) és Huawei 1750 (max. 7,2Mbit/s).

Nálunk nincs túlforgalmazási díj!

A csomagban foglalt adatmennyiség túllépése esetén a rendszer visszalassul ugyan, de többletszámlázás nem történik, mellyel elkerülhető a több tízezer forintos mobil internet számla. A forgalom túllépése előtt rendszerünk figyelmeztető sms-t küld az előfizetőnek, majd rugalmasan, a hálózat leterheltségétől függően fokozatosan lassítja az adatsebességet. A számlázási ciklus lezárulásakor a sebesség lassítása megszűnik, az adatmennyiség mérése elölről kezdődik.

Milyen számítógép szükséges a mobil internethez?

A számítógép típusa nem releváns, az lehet hordozható (notebook / laptop) vagy asztali kivitel. A mobil internet modem telepítéséhez minimálisan az alábbiak szükségesek:

  • USB csatlakozás
  • Windows operációs rendszer (Windows 2000 vagy annál újabb) vagy Mac OSX 10.4 / 10.5
  • Legalább 1024x768 felbontású képernyő a megfelelő böngészési élményért
Mi szükséges a mobilinternet eléréséhez?
Egyre gyakoribb felhasználói igény, hogy ne csak otthonunkban, hanem utazás, kirándulás közben is hozzáférjünk az internethez. De mi szükséges a mobil internet eléréséhez?

Mobil internet modem

A mobil internet modem egy tipikusan az USB portba helyezhető vevőegység (egyes hordozható számítógépeknél ez már be van építve). Ebbe kell behelyzni a szolgáltató által biztosított SIM kártyát.

Számítógép

A mobil internet modemet egy arra alkalmas számítógépbe helyezve tudunk csatlakozni az internetre. A számítógép típusa nem releváns, az lehet hordozható vagy asztali típus.

Lefedettség

A mobil internet szolgáltatás a GSM hálózaton keresztül érhető el. Az internet elérés és az elérés sebessége függ a mobil szolgáltató lefedettségétől. A Jurop Telekom a Vodafone hálózatán keresztül nyújtja a mobil internet szolgáltatását, így a lefedettségi terület megegyezik a Vodafone magyarországi elérhetőségével.